De Digitale Thuis-Fanfare

Thuis! We zitten thuis. Ja, dat is fijn, even tot rust komen. Even niks meer moeten, want er mag niks. Maar stilzitten vind ik even leuk, maar vooral niet te lang. Ik moet bezig zijn. Mezelf nuttig maken.

Wat was ik verheugd met het bericht van Bert: “we willen nadenken over de mogelijkheid van een digitaal concert, wie denkt er met ons mee”. Ik, Ik, Ik, ahhh, mag ik?! En gelukkig: ik mocht! En maakte vanaf eind maart onderdeel uit van de digicommissie. En wat voelde dat goed. Meedenken over de mogelijkheden, zodat we toch nog samen muziek konden maken. Zodat iedereen zich weer gemotiveerd voelde om zijn instrument op te pakken en te blijven spelen. Dat is gelukt, en hoe! Maar liefst drie digitale nummers hebben we opgenomen. De een lukte beter dan de ander, maar het voornaamste doel is behaald, iedereen voelde zich weer gemotiveerd om te repeteren en een stukje in te spelen. We hebben digitaal met elkaar de eerste twee nummers kunnen bekijken en beluisteren en we hebben digitaal in kleine groepjes gerepeteerd!
We hebben zelfs de krant gehaald. Een publicatie in BNdeStem, De Bode, KijkopMoerdijk en MeerMoerdijk. Natuurlijk verschenen er ook berichten op Facebook en onze eigen website, waarin we vol trots onze film konden laten zien.

En nu vooruit kijken. Hoe gaan we verder? Wat staat ons nog te wachten? Hoe kunnen we blijvend gemotiveerd zijn, als het gezamenlijk repeteren nog zo ver weg voelt? Hoe houden we de jeugd aan ons gebonden? Misschien voelt het nog ver weg, maar is het live repeteren wel al heel dichtbij? Goed, de eerste stap is gezet, de ledenvergadering is gepland en kan fysiek doorgaan. (Voor mijzelf een beetje extra spannend, omdat ik me kandidaat heb gesteld voor een bestuursfunctie.)

Ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat we weer samen mogen komen. Een ledenvergadering voelt daarin als een eerste stap. Maar wat zou het fijn zijn wanneer we weer samen kunnen repeteren, weer samen kunnen mopperen op de moeilijke stukjes, weer samen keihard knallen op die heerlijke forte stukken, weer de immer positieve opmerkingen en opbouwende kritieken van Juul in ontvangst kunnen nemen. Want hoewel we die ook tijdens de digitale repetities ontvingen, in het echt is dat nog mooier.  

We bikkelen nog (heel even) door thuis en gaan dan weer heerlijk samen muziek maken! Op naar de vele mooie muzikale projecten, al dan niet digitaal, die nog gaan volgen!

Lieve groetjes,

Corine