Probeerorkest – Kennismaken met Muziek!

Al een aantal jaar organiseert fanfare Muziek Veredelt samen met de Mariaschool het Probeerorkest. Op school kunnen de kinderen kennismaken met de instrumenten van de fanfare. En natuurlijk mag iedereen ook zelf proberen geluid uit het instrument te krijgen!

Dat is altijd een groot succes! Het levert meteen al enthousiaste (en rode) koppies op!

Na deze kennismakingslessen kunnen de kinderen die dat leuk vinden zich opgeven voor het probeerorkest. In een paar weken kunnen de beginnend talenten verschillende instrumenten uitproberen, en leren ze dat je al snel samen echt muziek kunt maken!

Muziekles

Na het probeerorkest en de keuze voor een instrument is er de mogelijkheid om op muziekles te gaan. Voor koperinstrumenten, zoals bugel, trompet, bariton, geeft onze dirigent van de Fanfare, (Juul ’t Lam) de lessen in Langeweg. De muzieklessen voor andere instrumenten worden voornamelijk in Zevenbergen gegeven. We zoeken dan samen een geschikte docent en een passende tijd.

Natuurlijk zijn de muzieklessen er niet alleen voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Je bent immers nooit te oud om een instrument te leren bespelen!

Leerlingenorkest    

Als je op muziekles zit, is het natuurlijk heel gaaf om ook samen muziek te maken.

Naast een fanfare hebben we daarom ook een Leerlingenorkest. Dit orkest bestaat uit muzikanten die zo’n 6 maanden muziekles hebben. Je leert hier het samenspel. Het is een voorbereiding om uiteindelijk aan te kunnen sluiten bij de Fanfare. Het leerlingenorkest repeteert op maandag van 19.00u tot 19.30u.

Aangevuld met enkele leden van de fanfare heeft het leerlingenorkest al verschillende heel succesvolle concerten mogen verzorgen!

Ben jij enthousiast geworden of wil je meer informatie? Dan kunt je vrijblijvend contact opnemen met de fanfare via: info@muziekveredeltlangeweg.nl of cgflipsen@gmail.com (Corine Goedhart – Flipsen).